Betekintés a BLSZ1 és a megyei 1. osztályok élmezőnyébe

8 megyében és a Budapest bajnokságban elkezdődött a tavaszi szezon az 1. osztályban.
Sorozatunk első részében az induló bajnokságok élmezőnyét vesszük szemügyre, kik juthatnak fel az NB3-ba?

BLSZ:
A nyáron osztályozón elbukó REAC vezeti a tabellát 34, mögötte 2. Unione 33, 3. Kelen SC 32, 4. Újpest II. 31ponttal. Itt nagy csata várható, semmi nem dőlt el, de Rákospalotán igény van NB3-ra és az Újpest II. is feljebb lépne.


A Kelen SC csapata. Fotó: Kelen SC Facebook

Csongrád:
Ha a Tiszasziget SE-től tavaly nem vonnak le 4 pontot, megnyerte volna a bajnokságot.
Jelenleg 37 pontot gyűjtöttek, vezetik a tabellát, mögöttük a tavalyi bajnok Algyő együttese áll 31 ponttal. Ők visszaléptek az osztályozótól tavaly.


A Tiszasziget SE csapata. Fotó: Tiszasziget SE Facebook

Fejér:
Tavaly nagy csatában lemaradt a Bicskei TC az aranyéremről a Móri SE-vel egyetemben, az Ikarus-Maroshegy lett a nevető harmadik, amely elbukta az osztályozót.
Bicskén cél az NB3, ezt kijelentette Dragan Vukmir vezetőedző. A rutinos játékosokból álló gárda 35 ponttal vezeti a tabellát, 2. a nagy rivális Móri SE 29 pontot gyűjtve.


Mór – Bicske rangadó 2-2. Fotó: Móri SE Facebook

Heves:
Az FC Hatvan 15 forduló alatt 43 pontot szerzett, Simon Mátyás egymaga 28 gólt lőtt a 63-ból és csak 9-et kapott. Mögöttük az Energia Gyöngyös áll 35 ponttal. Nem kérdéses hogy a hatvaniak visszajutnának az NB3-ba.


Az FC Hatvan gárdája. Fotó: FC Hatvan Hivatalos oldal Facebook

Jász-Nagykun-Szolnok:
A tavaly NB3-ból kiesett Tiszafüred vezeti a tabellát 41 pontot gyűjtve 15 forduló alatt, imponáló gólaránnyal 63-9. A rutinos Montvai Tibor 20 rúgott góllal vezeti a góllövő listát. Mögöttük a Mezőtúri AFC áll 36 ponttal. Füreden is cél a visszajutás.


Tiszafüred csapata. Fotó: Tiszafüred VSE Facebook

Pest:
A Dabas-Gyón csapata kiesett tavaly az NB3-ból, de vezeti a tabellát 38 ponttal a második helyezett Nagykáta előtt, amely 31 pontot szerzett. Érdekesség hogy mindkét csapat tavasszal idegenben 9 mérkőzést játszik és csak 6-ot hazai környezetben. Az őszi szezonban a dabasiak hazai környezetben legyőzték riválisukat 2-0-ra és lépéselőnybe kerültek.


Dabas-Gyón-Nagykáta 2-0. Fotó: Nagykáta SE Facebook

Somogy:
A Balatonlelle SE-nek minden esélye megvan a bajnokság megnyerésére: 15 14 1 0 64-5 43 mutatóval rendelkezik, a 2. Hetes Vikár SC 36 pontot gyűjtött. A tavalyi bajnok Nagyatád csupán 5. 29 ponttal.


Balatonlelle – Hetes 1-0 rangadó. Fotó: Balatonlelle SE Facebook

Szabolcs-Szatmár-Bereg:
Kiegyensúlyozott az élmezőny, több csapatnak is van esélye. Az 1. helyezett és 5. között 4 pont a különbség. Az állás 15 forduló után: 1. Nagyhalász 32, 2. Ibrány 30, 3. Nagyecsed 29, 4. Tarpa 28, 5. Mándok 28 pont.


Jelenet az Ibrány-Nagyhalász 0-1 mérkőzésről. Fotó: Szabolcs Foci info Facebook

Tolna:
A Tamási 2009 FC a tavalyi 6. hely után jelenleg vezeti a tabellát 39 pontot gyűjtve. Soraikban szerepel az NB1-et is megjárt Haruna, Ato kettős. A Bonyhád tavaly lecsúszott a bajnoki címről, de most is ott van a második helyen 38 pontot gyűjtve. Itt nagy csata várható. A tavalyi bajnok Tolna együttese, amely visszalépett az osztályozótól 3., 34 ponttal.


Bonyhád – Tolna rangadó 1-3. Fotó: Bonyhád VLC Facebook

Varga Zoltán

Be the first to comment

Leave a Reply