Beharangozó, Magyar Kupa 4. forduló, második mérkőzések

Szerdán akár három NB III-as csapat is bejuthat a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, hiszen mindannyian előnnyel várják a visszavágót.  

 

 

2015.11.18. (szerda) 12:00 óra, Sopron

Soproni VSE – Nyíregyháza Spartacus FC

Az első mérkőzést 4-1-re nyerte a Nyíregyháza

 

 

Mátyus János a Nyíregyháza vezetőedzője válaszolt kérdéseimre:

matyus-janos.jpg

 

 

 

 

 

– Ugyan a Sopron játszik magasabb osztályban, de a Nyíregyháza rendelkezik jobb játékosokkal, amelyet az első mérkőzés eredménye is igazolt. Mire lehet számítani a visszavágón?

– Nagyon kedvező helyzetben vagyunk, de még nincs lefutva a továbbjutás. Idegenben is szeretnénk ellenfelünknél többet birtokolni a labdát, s jó lenne gólt, gólokat szerezni.
– Mi a véleménye arról, hogy három NB III-as csapatnak is nagyon komoly esélye van a legjobb nyolc közé jutni a kupában?
– Ez amiatt is van, mert a bajnoki rendszer átalakítása miatt kisebb lett a szakadék az osztályok között, persze azért még mindig van különbség.
– El tudja képzelni, hogy a Nyíregyháza harmadosztályú együttesként kupagyőztes lehet?
– Ennek nagyon kicsi a realitása, de azt megígérhetem, hogy mindent el fogunk követni, hogy a lehető legtovább maradjunk versenyben. Persze ehhez szerencsére, jó sorsolásra is szükségünk lehet.

 

 

2015.11.18. (szerda) 12:00 óra, Kozármisleny

HR-RENT Kozármisleny – Budapest Honvéd FC

Az első mérkőzést 2-1-re nyerte a Kozármisleny.

 

Németh Zsolt a Kozármisleny vezetőedzője válaszolt kérdéseimre:

nemeth_zsolt_200x267.jpg

 

 

 

 

– Eddig a Honvéd a harmadik első osztályú csapat, amelyet sikerült legyőzniük, de hátravan még a visszavágó. Mi várható szerdán?

– Biztos vagyok benne, hogy a kispestiek mindent megtesznek majd azért, hogy továbbjussanak. Volt három hetük a felkészülésre. Annak ellenére, hogy mi nyertük az első meccset, még most is ők számítanak esélyesebbnek.
– Önök általában támadófocit játszanak, de ezúttal egy döntetlen, sőt még egy 1-0-s vereség is beleférhet. Milyen felfogásban küldi majd pályára a csapatot?
– Támadni fogunk. Nem tudunk és nem is akarunk változtatni a játékrendszerünkön. Abban biztos vagyok, hogy a Honvéd védelme ki fog nyílni, s így lesznek majd helyzeteink. Izgalmas jó meccsre számítok, ahol nem kell görcsölnünk, mert nincs vesztenivalónk.
– Sikerülhet a legerősebb együttessel kiállni?
– Szerencsére mindenki egészséges.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy nagyon sok sikert kívánjak a másik két NB III-as csapatnak is! Jelzi a harmadosztály erősségét, hogy hárman is eljutottunk idáig.

 

2015.11.18. (szerda) 12:00 óra, Budapest, Siketek SC Sporttelep

Internationale CDFSE – Termálfürdő Tiszaújváros

Az első mérkőzést 3-0-ra nyerte a Tiszaújváros.

 

Bocsi Zoltán a Tiszaújváros vezetőedzője válaszolt kérdéseimre:

bocsi_zoltan.jpg

 

 

 

 

– A harmadosztályú csapatok közül a Tiszaújvárosnak van a legnagyobb esélye a továbbjutásra, hiszen háromgólos az előny, s az ellenfél csak a negyedik osztályban játszik. Mi a véleménye erről?
– Jobbak az esélyeink, mint az első meccs előtt. Nagyon fontos lehet, hogy hazai pályán nem kaptunk gólt. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, hiszen a bajnokságban eddig a vártnál némileg rosszabbul szerepeltünk. A kupaszereplés gyógyír lehet erre. Örvendetes, hogy várhatóan sok szurkolónk elkísér majd minket Budapestre.
– Lesz hiányzó a kezdőcsapatból?
– Szerencsére mindenki hadra fogható.
– Mit szól hozzá, hogy három NB III-as csapatnak is jelentős esélye van rá, hogy a legjobb nyolc közé jusson a Kupában?
– Örömmel tölt el, hiszen ez bizonyíték arra, hogy a harmadosztályban is komoly szakmai munka folyik.
 

Szécsi József

 

mk-4.-visszavagok.jpg