Beharangozó: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Bicskei TC


Fejér megyei rangadóra kerül sor szombaton. A https://gardonyivsc.hu/ weboldal így harangozta be a találkozót:

Klubunk következő ellenfele a bajnokság 13. fordulójában a Bicskei TC lesz. A Bicske a 2018–2019-es szezonban 72 ponttal nyerte meg a Fejér megyei első osztályt, s így NB III-as osztályozón vehetett részt a Tatabánya ellen. A hazai gól nélküli döntetlent követően a bányászvárosban 1–0-ra győztek Farkas Máté találatával, ezzel pedig feljutottak a harmadosztályba. Az előző bajnokságban, amelyet a koronavírus-járvány miatt 19 találkozó után lezártak, a Bicske 22 ponttal a 10. lett.

A futó szezonban a BTC 12 mérkőzés után 5 győzelemmel, 17 egységgel a 11. helyen áll a tabellán. Két hete szezonbeli első megyei derbijén, Székesfehérváron 2–1-es vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC II vendégeként, múlt héten pedig 1–1-es döntetlent játszott odahaza a Nagykanizsával. Bár a fehérvári találkozóhoz hasonlóan a Kanizsa ellen is vezetett a Bicske, mégsem tudta begyűjteni egy alkalommal sem a három pontot. Riválisunk trénere az FTC, a Budapest Honvéd, a DVSC és az MTK Budapest korábbi labdarúgója, a már magyar állampolgársággal rendelkező Vukmir Dragan.  A bicskei edző játékosként háromszor nyert magyar bajnokságot, illetve három alkalommal ünnepelhetett Magyar Kupa-győzelmet, valamint egyszer pályára léphetett még Szerbia-Montenegró válogatottjában.

A Bicske a mieinkhez hasonlóan szintén áll még a MOL Magyar Kupában, a kék-sárgák a Vas megyei első osztályú Király SE-t ejtették ki 3–2-es győzelemmel.

Csapatunk legutóbb a hatodik Veszprém otthonában ért el 1–1-es döntetlent. A hazaiak Major Norbert büntetőjével kerültek előnybe a 28. percben, de a 69. minutumban Balogh Ádám pontos tizenegyesével sikerült pontot mentenie gárdánknak. 21 éves „ítélet-végrehajtónk” már 7 találatnál jár a bajnokságban, és ezzel a negyedik a góllövőlistán. Együttesünk 12 forduló után 10 ponttal a 16. helyen foglalja el a pontvadászatban.

„A Bicske ellen kemény mérkőzésre számítok, de előnyt jelenthet, hogy hazai pályán fogadjuk őket. Tudjuk, melyek az erősségeik és melyek a gyenge pontjaik. Ezeket próbáljuk majd kihasználni. Szerintem, ha a veszprémi meccs második félidei játékát tudjuk mutatni, akkor győzhetünk. Jól érzem magam a csapatnál, jó közösségbe kerültem. A többiek befogadtak még úgy is, hogy én már a bajnokság kezdete után érkeztem meg. Ez a társaság többre hivatott, mint, amit a táblázaton elfoglalt pozíciója mutat. Bízom benne, hogy most már elkezdünk felfelé lépkedni a tabellán és gyűjtögetni fogjuk a pontokat!” – mondta a megyei rangadó előtt a klubunkhoz augusztus végén érkező Kercsó Bence.

A két gárda 2012 és 2019 között 14 alkalommal találkozott a Fejér megyei első osztályban. A mérleg abszolút kiegyenlített, hiszen 6-szor mi örülhettünk, 6-szor nyert a Bicske, valamint kétszer volt pontosztozkodás, a gólarány 31–29 a javunkra. Utoljára a 2018–2019-es idényben játszott egymással a két gárda: Bicskén 3–1-re kikaptunk, azonban a tavaszi visszavágón mieink nyertek 3–1-re. Mostani keretünkből Király Bence és Balogh Ádám is duplázott már a Bicske ellen. A legnagyobb arányú győzelem csapatunk nevéhez fűződik, még 2015 májusában együttesünk 5–0-ra verte a bicskeieket.


NB III Nyugati csoport, 13. forduló

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Bicskei TC

Időpont: 2020. 10. 10. (szombat) 15 óra

Helyszín: Agárd, Parkerdő

Vezeti: Görög M. (Kiss B. Rózsás R.)

Be the first to comment

Leave a Reply