Beharangozó: Érdi VSE – Mosonmagyaróvári TE 1904

Forrás: https://erdivse.hu/


Kemény ellenfél ellen vívja első ténylegesen tavaszi bajnokiját az Érdi VSE, amely a harmadosztály Nyugati csoportjának 23. körében a második helyezett Mosonmagyaróvári TE-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelep zárt kapui mögött.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a zárt kapu ellenére sem maradnak le a találkozóról, hiszen az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítik, a portált ide kattintva érhetik el!

Limperger Zsolt együttese biztató felkészülés után nem kezdte rosszul a tavaszt, hiszen az érdiek jól játszottak Zalaegerszegen, de ez csak egy pontra volt elegendő a ZTE FC II ellen. Kertész Ferencékhez hasonlóan a Lajta-partiak is remiztek. A BKV Előre elleni mosonmagyaróvári meccs 91. percében korábbi játékosunk, D’urso Guiliano góljával került előnybe az MTE, de a közlekedésiek a 93. percben döntetlenre mentették a találkozót.

Varga Lászlóék a télen tovább erősödtek és noha a rutinos támadó, Laki Balázs felhagyott az aktív futballal, őt Pápáról a hasonlóan tapasztalt Szabó Zsolt pótolta, de érkezett még az éllovas Kerülettől Bakos Szabolcs, Békéscsabáról pedig Oláh László is.

Az érdiekhez az Ercsibe igazoló Pintér Olivér távozása mellett két fiatal Sulyok Richárd és Szekeres Pál érkezett, s a tél folyamán a vezetőedző is több különböző felállást gyakoroltatott be együttesével, amely felkészülten várja az MTE elleni meccset is.

“Az osztály egyik legpatinásabb és egyik legjobb játékosállományával rendelkező csapatával játszunk, úgyhogy fontos lesz, ami Zalaegerszegen nem sikerült, az alkalmazkodás a külső körülményekhez.

90 percen keresztül koncentrálni kell és fegyelmezettnek kell maradni, akkor lehet esélyünk, hogy újfent legyőzzük a Mosonmagyaróvárt”

– kezdett bele várakozásai kifejtésébe Limperger Zsolt. Az Érdi VSE vezetőedzője hozzátette, a Mosonmagyaróvár egy jól játszó csapat, amely a télen sem gyengült, pozíciós játékához pedig megfelelő játékoskerettel, jó képességű labdarúgókkal rendelkezik, ezért nehéz mérkőzés lesz az érdieknek, de mint hozzátette, ők is igyekeznek megnehezíteni ellenfelük dolgát.

Ebben hátráltatja az érdieket, hogy Popov Patrik egyrészt Zalaegerszegen egy kisebb sérülést szedett össze, másrészt ötsárgalapos eltiltás miatt egyébként sem állhatna rendelkezésre.

A felek legutóbb a bajnokság negyedik körében csaptak össze, amikor egy küzdős mérkőzést 1-0-ra megnyerve távozott pontokkal az Érdi VSE Mosonmagyaróvárról.

Ezt megelőzően az 2019/2020-as csonka kiírás őszi idényében 3-1-re győztek idegenben Csiszár Zoltánék. Azt megelőzően a felek legutóbb a 2015/16-os idényben csaptak össze, amikor az FTC II mögött második helyen az NB II-be jutó MTE hazai környezetben 3-1-re, idegenben 2-0-ra győzte le Limperger Zsolt együttesét.

A március 7-én, 14.30-kor kezdődő Érdi VSE-Mosonmagyaróvári TE 1904 mérkőzést Katona Balázs vezeti, segítői Marozsi Gábor Bence és Gyürüsi Péter lesznek.

Be the first to comment

Leave a Reply