Balatonfüredi FC – Credobus Mosonmagyaróvár 3–1 (0-1)


Fotó: Credobus Mosonmagyaróvár – MTE 1904 hivatalos oldala

Balatonfüredi FC – Credobus Mosonmagyaróvár 3–1 (0-1)

Balatonfüred, zárt kapuk mögött

Vezette: Szommer

Balatonfüred: Keserű – Szalai, Tamás, Burucz, Tetézi (Emperger, 80.), Csikós (Horváth B., 91.), Géringer, Bene (Markó, 80.), Schillinger (Imre, 91.), Bartha (Veres, 91.), Nagy Z. Vezetőedző: Borgulya István

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Bohner, Czingráber, Tóth M. (Takács M., 66.), Horváth K., Jasarevic, Nagy K., Illés, Szalka (Szimhardt, 83.). Megbízott vezetőedző: Borbély Attila

Gólszerző: Nagy Z. (50.), Schillinger (77.), Markó (87.), ill., Debreceni (5.)

Nehéz helyzetből várta a tizenkét bajnoki óta veretlen Credobus Mosonmagyaróvár az év utolsó mérkőzését. Az óvári együttesből a házi góllövőlistát vezető Laki Balázs és a minden bajnokin kezdőként pályára lépő D’Urso Giuliano mellett Kozma Richárd, Balogh Ferenc és Gyergyádesz Márton is hiányzott betegség, illetve sérülés miatt. Ezen kívül a vezetőedző Varga László és a kapusedző Boros Tamás sem tarthatott a csapattal, így ezen a találkozón Borbély Attila irányította a kék-fehéreket.

A találkozó elején egy szerencsés góllal gyorsan megszerezte a vezetést az MTE. Az 5. percben Debreceni a félpályáról kapura ívelt egy szabadrúgást, amit Keserű a saját kapujába ütött. 0-1. Az 50. percben Bohner szerette volna kiengedni a labdát alapvonalon, de Bene megszerezte azt és a középen érkező Nagy Zoárdhoz passzolta, aki két méterről kiegyenlített. 1-1. A 77. percben Bartha bal oldali beadását a középen üresen maradó Schillinger két méterről a kapu közepébe belsőzte. 2-1. A 87. percben a cserenként beálló Markó szerzett labdát, majd 18 méterről szép gólt lőtt a hosszú sarokba. 3-1.

Hiába szerezte meg gyorsan a vezetést az óvári csapat, a Balatonfüred a második félidőben fordítani tudott. Borgulya István együttese megérdemelten győzött, ezzel pedig sikerült megtörni a Credobus Mosonmagyaróvár 12 meccs óta tartó veretlenségi szériáját. Az MTE a második helyről várja a tavaszi folytatást.

Borgulya István: – Bíztam benne, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Nagyon akartunk, aminek végül meglett az eredménye. Örülök a mai teljesítményünknek, hiszen egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk.

Borbély Attila: – Sajnos ma sok hibával játszottunk, és nem tudtuk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre. Ezzel a mérkőzéssel nem lehetünk elégedettek, de az őszi szezonnal igen. A játékosok és a szakmai stáb is rengeteg dolgozott azért, hogy a második helyről várhassuk a tavaszi folytatást.

Tudósított: Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply