Az NB3 tavaszi rajtja elé

 

 

 

A hétvégén kezdetét veszi a futball láz, mely majd az Európa Bajnokságon éri el tetőfokát, de ne nézzünk olyan messzire és magasra.

Az MLSZ stratégiája szerint egyre nagyobb rangja lesz a harmadosztályban való szereplésnek. Jelenleg úgy néz ki, hogy az NB3-as együtteseknek megéri majd nagyobb hangsúlyt helyezniük az utánpótlás nevelésre, s arra, hogy fiatal magyar labdarúgókat szerepeltessenek.

A tavaszi rajt előtt tegyünk egy körsétát mindhárom csoportban.

 

Keleten olyan jelentős a Nyíregyháza és a Cegléd előnye, hogy komoly földindulásra lenne szükség ahhoz, hogy ne ők végezzenek az első két hely valamelyikén. A csoportokat összevetve a legjobb harmadik helyezett is feljut majd a másodosztályba. A jelenlegi helyzet szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a Keletiből kerül majd ki ez az együttes. Óriási verseny várható a Cigánd és a Kazincbarcika között (mindkét csapat jól igazolt a téli szünetben), de nem teljesen esélytelen a Hatvan, az RKSK vagy a Putnok sem.

A bennmaradásért folytatott harc sincs még lefutva. Ugyan csoportonként csupán egy-egy csapatnak kell majd búcsúznia, de még a tizenegyedik helyen álló, a télen alaposan meggyengült Felsőtárkány sincs biztonságban.

Vincze Richárd a Kazincbarcika vezetőedzője mondta el véleményét a 18. forduló mérkőzéseivel kapcsolatban.

Közép csoport mezőnyéből minden szempontból kimagaslanak a Kozármisleny labdarúgói. Gyakorlatilag már most borítékolható a feljutásuk. A második helyért annál nagyobb a tülekedés, hiszen még a kilencedik helyezett Újbuda sem tett le arról, hogy már az ősszel az NB2-ben szerepeljen. A Prukner László vezette együttes komolyan megerősödött a téli szünetben.

A Szekszárd feltámadásával a kiesés elkerüléséért folytatott harc is teljesen nyílttá vált, így a csoportban kifejezetten éles meccsek várhatóak.

Vatai Attila a Pénzügyőr SE vezetőedzője mondta el véleményét a 18. forduló mérkőzéseivel kapcsolatban.

Nyugati csoport abból a szempontból különbözik a másik kettőtől, hogy itt három tartalékcsapat is van a legjobb nyolc között, s mivel ezek nem kerülhetnek fel a másodosztályba, így egy hibátlan tavaszi szerepléssel akár még a tizenkettedik helyezett Tatabánya is odaérhet a második feljutó helyre. Természetesen a Dorognak, a Mosonmagyaróvárnak és a Győrnek van erre a legnagyobb esélye, de például a sokszoros válogatott Kenesei Krisztiánt szerződtető III. KER. TVE csapatának is oszthatnak lapot ebben a küzdelemben.

Utánpótláscsapatai miatt a télen öt pontot levontak a Balatonfüred eredményéből, így jelenleg ők állnak az utolsó helyen.

Németh Szabolcs a Dorogi FC vezetőedzője mondta el véleményét a 18. forduló mérkőzéseivel kapcsolatban.

Szécsi József