Az MTK megszünteti második csapatát. Az NB2-be feljutó Monornál játszhatnak majd a kék-fehérek fiatal játékosai

A Nemzeti Sport írása szerint partneri együttműködést kötött az MTK a Monorral. A monoriak egyelőre a III. KER. TVE pályáján fogják játszani másodosztályú meccseiket.

Selei András a Monori SE sportigazgatója

 

„A megállapodás értelmében az MTK fiatal játékosokat ad kölcsön a Monornak, amely pedig versenyezteti őket az NB II-ben. Elsősorban olyan, húszéves vagy annál fiatalabb futballistákról van szó, akiket már érettnek tartunk arra, hogy felnőttszinten is kipróbálják magukat, de az NB I talán még túl nagy ugrás lenne nekik, viszont a másodosztály megfelelő terepet nyújthat – avatta be a részletekbe a Nemzeti Sportot Polyák Balázs. – A megállapodás részeként Teodoru Vaszilisz személyében szakmai igazgatót is delegálunk a monoriakhoz, aki Horváth Dávid vezetőedzővel közösen irányítja majd a másodosztályú csapatot, ott lesz a kispadon is és szakmailag koordinálja majd a mi részünkről az együttműködést.”

 A nyáron öt-tíz játékos érkezik majd kölcsönbe az MTK-tól a Monorhoz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az MTK a következő szezonban az NB III-ban várhatóan nem indít második csapatot.

Selei András a Monor sportigazgatója úgy nyilatkozott, hogy “Ez az együttműködés kimondottan a felnőttcsapatunkra érvényes, és a monori játékosoknak is jó lehetőség, mert például Karacs Dánielt, aki Bernd Storcknál az U21-es válogatott keretében is ott lehetett, szerződteti is az MTK. Igaz, a védő egyelőre marad Monoron, ám ha a másodosztályban bizonyítani tud, akkor hosszabb távon az NB I-es gárdához kerülhet. Az is eldőlt, hogy a következő idényben albérletben, a III. kerületi TVE pályáján játszunk majd, mivel a monori stadion jelenleg nem alkalmas NB II-es meccsek rendezésére.”       

   

Be the first to comment

Leave a Reply