Az Érd már csak egy győzelemre van az ezüstéremtől

 

erd---andrashida.jpg

 

NB III, Nyugati csoport, 30. forduló

Érdi VSE–Budapest Honvéd-MFA II 3–2 (1–1)
Érd, 200 néző. V: Nagy Róbert

 

Érdi VSE: Kertész F. – Gyurácz B., Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Pallagi, a szünetben), Kónya B. (Tárkányi, 54.), Melczer (Ország, 78.) – Balázsovics, Kelemen P., Németh G. V.
Edző: Limperger Zsolt

Honvéd: Somogyi Cs. – Csábi, Palmes, Máté Zs., Király Á. (Lukács D., 55.) – Göblyös, Gál B. – Tömösvári (Bíró T., 62.), Kovács Dániel, Bíró Á. – Tóth Barna.
Edző: Gálhidi György

Gólszerzők: Kelemen P. (40.), Balázsovics (60.), Németh G. V. (70.) ill. Tóth Barna (5.), Kovács Dániel (52.)

 

Az őszihez hasonló, ám annál valamelyest fordulatosabb mérkőzésen 3–2-re nyert az Érd hazai pályán a Budapest Honvéd-MFA II ellen az NB III Nyugati csoportjának 30. fordulójában.

A két csapat őszi meccsén, Csepelen, a 13. fordulóban a fővárosiak szerezték meg a vezetést, majd a második félidőben fordítottak az érdiek és 3–1-re nyertek. Limperger Zsolt a találkozó előtt nehéz mérkőzésre számított, hiszen a második csapatok esetében mindig kérdés, hogy az első gárdából hányan játszanak vissza.

Nos, a vendégektől négyen, Palmes Raul-Ioan, Kovács Dániel, Tömösvári Bálint és Göblyös Dániel is többször tagja volt az élvonalbeli együttesnek. Az Érdnél Limperger Zsolt is több helyen változtatott a kezdőn, a jobb oldalt Balázsovics Máté és Gyurácz Bálint, a balt Pintér Nikola és Németh Gábor Vince oldották meg közösen, egymást váltogatva, a csatár pedig ezúttal Kelemen Patrik volt, a középpályára pedig visszakerült kisebb húzódása után Koós Gábor.

Az Érd kezdte a mérkőzést, s rögtön az első támadásból Németh Gábornak volt balról egy beadása, de a középre adás nem sikerült, csak az oldalhálót találta el. A túloldalon is egy baloldali beadás után volt veszélyes a fehér mezben játszó Honvéd, miután a kipattanót Kónya Benjámin felszabadítás helyett eladta, a hosszún érkező Kovács Dániel azonban öt méterről mellépasszolt.

A harmadik percben Németh Gábor Vince buktatott a jobb szélen, a beadást a hosszúról csak a kapu mögé fejelték a fővárosiak, ezt követően viszont Kovács Dániel ugratta ki Tóth Barnát, aki 14-ről lőtt az érdi kapuba (0–1).

A folytatásban itt is, itt is akadtak lehetőségek, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem alakított ki az első negyed órában. Aztán a 15. percben a kapura törni próbáló Kelemen Patrikot húzta vissza Csábi Mihály, aki megkapta a meccs első sárga lapját, a huszonkét méterről elvégzett szabadrúgást fogta Somogyi Csaba.

A hazaiak a hátrány miatt gyakran kapkodtak, míg a vendégek gyors támadásokat vezettek, de ezek nem jelentettek veszélyt a kapura. Ellenben Somogyi Csaba is már az eleje óta húzta az időt, hátha minél később kap gólt csapata.

A 23. percben Melczer Vilmos lépett ki remekül, de Somogyival egyszerre csúsztak a labdára, amely ugyan visszakerült a középpályás elé, de a visszaérő védő fel tudott szabadítani.

A következő helyzetre a harmincadik percig kellett várni, amikor az érdiek összehoztak egy szögletet a vendégeknek, amelyet fölébólintottak.

Aztán a következő lehetőségre újabb tíz percet kellett várni, Németh baloldali beadását Kelemen Patrik fejelte a kapu üresen álló hosszú oldalába (1–1).

Két percre rá pedig Tömösvári Bálint vállalkozott egy kapáslövéssel tizenhatról, melyet Kertész Ferenc nagyot nyújtózva szögletre tolt.

A fordulás után a 47. percben egy baloldali beadást lőtt vissza a kapu előtt keresztben Balázsovics Máté, melybe Kelemen Patrik nem tudott belepiszkálni.

Az 52. percben egy gyorsan elvégzett bedobás után a kapu előtt tizenegy méterre egyedül maradt Kovács Dániel, akinek lövésébe ugyan Kertész Ferenc még beleért, de hárítani már nem tudott, ismét megszerezte a vezetést a Honvéd II (1–2).

Az 56. percben egy jobboldali szabadrúgást végezhetett el az Érd, melyet beadás helyett Kelemen Patrik lőtt laposan, a játékvezetőtől kissé zavartatva Somogyi Csaba kezébe…

A 60. percben Pintér Nikola mentett az érdi kapu előtt, majd saját térfelének feléről indította Balázsovics Mátét, aki a labdát a tizenhatoson belül visszavette, ezzel elküldte védőjét, majd középre tolt, s ballal lőtt a vendég kapuba (2–2).

Hat perccel később veszélyes kontrát vezetett a Honvéd, Bíró Ákos érkezett a második hullámban, de lövését Gyurácz Bálint blokkolta. Aztán a 70. percben Balázsovics Máté jobboldali beadására érkezett tökéletes ütemben Németh Gábor Vince, aki a rövidbe fejelt (3–2).

A hajrá előtt Melczer Vilmos egy jobboldali szögletet végezhetett el, mely után ismét sarokrúgáshoz jutottak az érdiek a túloldalon, de a kettő között a házi góllövőlistát vezető középpályást sérülés miatt le kellett cserélni, majd az alapvonalon hosszasan ápolták a bal térdét fájlaló játékost, helyét Ország Péter vette át.

Az utolsó percekben előbb Pallagi Botond ugratta egy lehelettel hosszabban Balázsovicsot, majd a Honvéd tüzelt jó harmincról mellé. A 87. percben bennemaradt az érdiek lábában a meccslabda, amikor Kelemen Patrik keresztezett Balázsovics Máté elé, akinek jobbos lövését a gólvonalról mentette Raul-Ioan Palmes. A rendes játékidő utolsó percében Pintér Nikola lapos lövését védte Somogyi, majd a kaputól negyven méterre végezhetett el szabadrúgást a Honvéd II, melyet Tóth Barna fejelt fölé öt méterről.

A 91. percben pedig Kertész Ferenc kirúgása után Kelemen Patrik szerzett erőszakosan labdát, s hárman vitték a labdát a kapusra, de Kelemen passz helyett lőtt, melyet Somogyi védett, végszóként pedig Tárkányi Gergő lőtt mellé egy szép labdaszerzése után.

Végül maradt a 3–2, így a győzelemmel ha a hátralévő meccseiken egy pontot szereznek az érdiek, akkor biztos a dobogó, illetve ha a következő fordulóban nyernek, akkor az ezüstérmet is bebiztosítják.

„Egy változatos mérkőzést játszottunk velük most is, meg ősszel is, de akkor még nem képviseltek ilyen játékerőt, akkor fél évvel fiatalabb volt még ez a társaság, fejlődtek, sokat tapasztaltak, ebben az osztályban, úgyhogy nagyon megnehezítették a dolgunkat, de egy jó meccset játszottunk.” – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Ez a második szakasza az érdi pályafutásomnak, de most ez az első, legalább két éve nem rúgtam gólt, de örülök neki, mert sérülés után tértem vissza, remélem, ez lökést ad a folytatásra.” – fogalmazott a győztes gólt jegyző Németh Gábor Vince, akit ezúttal balhátvéd helyett balszélsőként játszatott Limperger Zsolt. „Utánpótlásszinten még játszottam előrébb, de az elmúlt években balhátvéd voltam. Szeretek szélsőt is játszani, főleg, ha ilyen hátvéd van mögöttem, mint a Niko, akivel ki tudjuk segíteni és egészíteni egymást.” – tette hozzá.

„Nagyon nehéz. Sajnos, vagy hálistennek a fiatalság figyelmetlenséggel, pontatlansággal párosul. Jól játszottunk ma, az elmúlt hetek egyik legjobb mérkőzése volt, ezért nagyon fájó, hogy kétszer vezetünk, jól játszunk és szinte a semmiből követtünk el olyan hibákat, amik gólokat eredményeztek. Ezt tudomásul kell venni és abba bízni, hogy előbb-utóbb ezeket kijavítjuk.” – mondta Gálhidi György, aki hozzátette, azzal kellett volna kezdenie, hogy gratulál az Érdnek, mert nagyon jól játszott és megérdemelt  volt a győzelmük, jók a feltételek, jó a pálya, jó volt ma itt játszani.

www.érdi-vse.hu

 

 

Beharangozó

/Kattints!/

Eredmények

/Kattints!/