Az Érd a szintén veretlen III. KER. TVE együttesét fogadja

 

 

erd---iii.-ker.png

 

Három kör ment le az NB III Nyugati csoportjának 2017/2018-as évadából. A bajnokságban egyelőre három veretlen csapat szerepel, ebből csak egy hibátlan. A listavezető Érdi VSE a negyedik helyen két győzelemmel és egy döntetlennel álló III. kerületi TVE-t fogadja szeptember 2-án, 17.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen!

– Amikor hazai pályán játszunk, nem lehet más a célunk, minthogy a három pontot itthon tartsuk. Tudjuk, hogy egy masszív társasággal, rutinos játékosokkal teletűzdelt III. kerülettel fogunk játszani, de még egyszer mondom, hazai pályán nyernünk kell – kezdte Limperger Zsolt a III. kerületi TVE elleni mérkőzés előtti nyilatkozatát.

Az Érdi VSE-nek tavaly vegyes emlékei lehetnek a III. kerület elleni mérkőzésekről, egyrészt azért, mert az érdiek tizenkét meccses győzelmi szériáját a tizenharmadik körben épp a Kerület szakította meg, amikor Domokos Bálint negyedik percben szerzett találatára még az 55.-ben Melczer Vilmos válaszolt, de az utolsó pillanatban Szilágyi Máté góljával 2–1-re a vendégek nyertek. Másrészt vannak azért jó emlékek is, hiszen a 31. fordulóban Tárkányi Gergő góljával 1–0-ra az érdiek győztek, s ekkor vált biztossá, hogy a hátralévő fordulóktól függetlenül Limperger Zsolt alakulata legalább ezüstérmet szerez a bajnokságban.

– Véletlenül sem úgy megyünk ki erre a mérkőzésre, mint esetleg Ajkán, hogy adunk húsz, harminc perc előnyt az ellenfélnek, itt a rutinos játékosok hatványozottan meg tudják bosszulni azt. Megpróbálunk azzal a felfogással játszani, mint ami a Pénzügyőr ellen volt, támadófocit szeretnénk játszani, nem elfeledkezve arról, hogy a védelemben, középpályán és elöl is jó játékosaik vannak. Bízom benne, hogy újfent jó focit játszunk és itthon tartjuk a három pontot – fogalmazott az Érdi VSE vezetőedzője.

Az érdiek az első körben a Gyirmót FC Győr II vendégeként győztek 2–1-re, majd az első hazai mérkőzésen 5–0-ra verték a Pénzügyőr SE-t, legutóbb pedig rangadót nyertek Ajkán (1–2). Ezzel szemben a budai egylet a Dunaharaszti MTK ellen, a nyitó fordulóban kétgólos hátrányból játszott 2–2-es döntetlent, majd Csornán győzött 1–0-ra, a harmadik körben pedig ötgólos meccsen verték egy góllal hazai pályán az újonc Pápai Perutz FC-t.

A III. kerületnél is voltak változások a nyár folyamán, korábbi játékosunk, Palásthy Norbert testvére, Dávid Soroksárról tette át székhelyét, s jól ismerheti az érdieket, hiszen tavaly többször is megfordult Limperger Zsolt csapatának mérkőzésén. Mellette Jászberényből érkezett a védő, Nyárasdi Zsombor és a támadó, Hamar Ádám, valamint a szintén védő Grúz Tamás Budafokról került Óbudára. Szóba jött még, hogy az MTK rutinos hátvédje, Dragan Vukmir is ide igazol, de ez az üzlet végül nem köttetett meg.

A szeptember 2-án, 17.30-kor kezdődő mérkőzést Kátai Gábor vezeti, segítői Márkus Péter és Katona Brigitta lesznek. A találkozót az Ercsi úti sporttelepen (2030 Érd, Ercsi út 34.) rendezik. A mérkőzésről az érdi-vse.hu-n ismét élő, szöveges közvetítéssel jelentkeznek!