Aczél Zoltán lett a HR-RENT Kozármisleny új vezetőedzője


Forrás: http://www.kozarmislenyfc.hu/

“Lezárultak a 2020/21 évi bajnokság küzdelmei, ez egyben azt is jelenti, hogy a klubvezetés részéről megkezdődik a következő évre történő tervezés, az előkészületi munka.

A HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapatának szakmai irányításában változást jelenthetünk be.

Kovács Zoltán – Wittrédi Dávid edzőpáros irányította Kozármisleny az utolsó 8 mérkőzéséből 5-öt megnyert, 3 alkalommal veszített, munkájukkal elégedett volt a klub vezetése, de már korábban eldőlt, hogy a következő szezonban más felel a szakmai munkáért. A 2021/2022-es évben a Pro licences edzői végzettséggel rendelkező, rendkívül tapasztalt, labdarúgóként és edzőként is a legmagasabb szinten tevékenykedő Aczél Zoltán irányítja a HR-Rent Kozármislenyt.

Aczél Zoltán labdarúgóként 2 alkalommal pályára lépett a magyar válogatottban, megfordult az Újpest, a Siófok, a PMFC és a Vác NB I-es csapataiban, ahol 143 elsőosztályú bajnoki mérkőzésen 4 gólt szerzett.
Idegenlégiósként a dél-koreai Daewoo Royals, a svájci Lausanne-Sport, az osztrák SV Ried és TSV Hartberg színeiben szerepelt.

Edzőként az FC Dabas együttesénél kezdte meg karrierjét még a 2000/2001-es évadban, ezt követően 5 évig az Újpest utánpótlásában dolgozott, a Pest megyei Tura VSK-val bronzérmes lett az NB III-ban, majd utána az NB I-es REAC-nál edzősködött 2006-2008-ig, ezt követően az ugyancsak első osztályú Siófokot és Diósgyőrt irányította.

2008-2010-ig a magyar labdarúgó válogatott szövetségi edzője volt, Erwin Koeman segítőjeként.

Edzette az NB II-es Szigetszentmiklóst, majd ezt követően nagyon sikeres időszakot tudhatott maga mögött, ahol az elsőosztályú Haladással stílusos, jó focit produkálva stabil csapatot épített.

Az elmúlt években a Dabas-Gyón NB III-as csapatánál edzősködött, ahol egy nemcsak szerethető, de jó csapatot épített, a szakma által is elismert munkát végzett, hiszen az idei évben a 9. helyre hozta fel a Dabas-Gyónt, miközben sokan a kiesésétől is féltették az együttest, ezzel szemben a 36. fordulóban még csapatunk előtt tanyáztak a bajnoki táblázaton.

Stábjában Volcsányi Csaba, Wittrédi Dávid és Loch Krisztián kapnak szerepet.

– Először is szeretném megköszönni Kovács Zoltán munkáját, aki rendkívül lelkiismeretesen és eredményesen látta el a beugró vezetőedzői szerepet. Már korábban tisztáztuk vele a helyzetet, amely szerint elsődlegesen fontosnak tartjuk az utánpótlásban elkezdett munkáját, amelyet nagy odaadással és remekül lát el. A következő szezonra mindenképpen olyan vezetőedzőt kerestünk, aki új szintre emelheti csapatunkat és azt gondolom, Aczél Zoltán képességei és erényei maximálisan kimerítik azokat a kritériumokat, amelyeket kulcsként határoztunk meg. A személyes megbeszélések során nagyon pozitív kép alakult ki a szakemberről, aki örült a megkeresésnek és hamar egy hullámhosszra kerültünk. Azt gondolom, közös a célunk: visszakerülni a futballtérképre! Ennek érdekében kezdtük már most meg a közös munkát. Úgy vélem, a csapat alapjai megvannak, némi erősítéssel, sok munkával és egy kis finomhangolással nagyon szép szezon elé nézhetünk! – nyilatkozta Magyar Márk, klubigazgató.

A klubvezetés és az újdonsült vezetőedző már megkezdte a jövő évi keret kialakítását, amelynek fejleményeiről folyamatosan beszámolunk majd.

Aczél Zoltánt a Kozármislenyi szerepvállalásáról, céljairól, elvárásairól kérdeztük.

– Az idei bajnokságban egy csoportban versenyeztünk a Kozármislennyel, többször jártam én is Kozármislenyben és korábbi csapatom otthonában is megmérkőztünk egymással. Ismerem a Misleny keretét, tudom, hogy milyen képességű labdarúgók alkotják és azt is tudom, hogy milyen elképzelésem van velük. Közhely lenne, ha most arról beszélnék, hogy milyen csapatot szeretnék építeni, de az biztos, hogy én az előző csapatommal is futballoztam, nem egy defenzív csapatot szeretnék most sem, támadófutballt akarok megvalósítani, de itt Kozármislenyben ez is volt. Szeretném ha az igényeinknek megfelelően tudnánk majd teljesíteni és megfelelnék a vezetők és a szurkolók elvárásainak is. Szeretnék egy jó futballt játszó csapatot Kozármislenyben! Június 21-én rávezető edzésekkel kezdődik a felkészülésünk, a 2. hét végén pedig már felkészülési mérkőzést játszunk, összesen 6-ot. Most az a legfontosabb, hogy a játékosok pihenjenek, hiszen a 38 bajnoki mérkőzés rendkívül sok ebben az osztályban, ahol vannak olyan játékosok, akik munka mellett fociznak – nyilatkozta az új tréner.”

Be the first to comment

Leave a Reply