A Veszprém elleni győzelmével már a 7. helyen a Bicske

A https://2060.blog.hu tudósítása


Kiélezett mérkőzést vártak a szurkolók vasárnap délután Bicskén, ahol a 10. helyen álló Bicskei TC a 9. helyezett, betonvédelemmel (6-5-ös gólarány 7 mérkőzésen) működő VLS Veszprém gárdáját fogadta.  A múlt szombati szegedi kupafiaskó (0-4 a megyei I. osztályú Szegedi VSE otthonában) után Vukmir Dragan a Füstös 7 – Adorján 6, Sötét 7, Radó 6, Madarász 6 – Molnár 6, Erdős 5 – Dencinger 5, Varga 5, Peinlich 6 – Rigó 5 összetételű kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként Móri 0 (73.p. Varga helyett), Török 0 (86.p. Peinlich helyett) és Farkas 0 (90.p. Dencinger helyett) kapott lehetőséget. Sipos Katalin játékvezető hölgy a Nagykanizsa elleni bajnoki (1-3) után visszatért Bicskére, asszisztensei ezúttal Tinnyei Zsolt és Molnár Alex voltak. A Bicske Tigers szurkolói csoport legszebb napjaira emlékeztető lankadatlan és profi szurkolást adott hozzá a találkozó egész ideje alatt a sikerhez.

Kissé váratlan melegben és élénk szélben a vendégek kaptak lábra előbb, Füleki remek lefordulás után lőtt mellé. A 21. percben Erdős labdáját Adorján szépen szelidítette meg, majd lőtt, de Deczki  kapus másodszorra mentett. A 32. percben baloldali sarokrúgást követően Radó fejelt centikkel fölé. A 34. percben Nagy eresztett meg egy bombát, Füstös azonban kiütötte a labdát. A 40. percben Peinlich nagy lövése egy védőn megpattanva végül nem okozott gondot a kapusnak.

A második játékrész elején Zachán tört előre, nagy lövését Füstös védte. A 69. percben Dencinger Rigót hozta játékba, akinek lövését a kapus kiütötte, majd Peinlich beadását Varga próbálta kapura továbbítani, de a védők blokkolták a kísérletet. A 72. percben egy szöglet utáni kavarodásban Sötéthez került a labda, remek lefordulást követően védhetetlenül 15 méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Három perc múlva a sorozatban harmadik szöglet után Radó a felső kapufát találta el. A 83. percben Nagy bal oldali szabadrúgása Füstösről került az alapvonalon túlra. A 86. percben Venczel próbálkozott kapura lövéssel, de a hazai kapus ismét a helyén volt. A lefújás előtti percben ismét Venczel próbálkozott emeléssel, sikertelenül.

Nagy csatában az első játékrészben a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, de igazán nagy lehetőségük nem volt a gólszerzésre. A Bicske egy jól eltalált lövéssel tartotta otthon a 3 pontot és azzal, hogy két hasonló képességű csapat csatájában a második félidő kulcsfontosságú 15 perces periódusában ellenfele fölé tudott nőni a támadójátékban, így győzelme jogosnak mondható. Az előkelő 7. helyen utazik jövő vasárnap 14.30-kor a dobogós Érdi VSE otthonába a csapat, ahová rekordlétszámú bicskei szurkolótábor érkezése várható. CSAK A BICSKE!

(tudósított: Venczel József, Komjáthy Péter) 

Be the first to comment

Leave a Reply