A huszonnegyedik órában a PMFC. Válságos a helyzet

Fotó: pmfc.hu

LAPSZEMLE: Továbbra is csak kósza hírek keringenek arról, hogy mi lesz a PMFC labdarúgócsapatával, s megnyugtató válaszok helyett most is csak tucatnyi kérdőjellel szembesülünk. Miközben jövő héten már edzeni kellene…

Nagyon sokan aggódnak a PMFC labdarúgócsapatáért, s nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy mi lesz a továbbiakban a piros-feketékkel. Sajnos sok jóról most, június végén sem tudunk beszámolni – pedig a jövő héten el kellene kezdeni a felkészülést, a csapat keretének már nagyjából készen kellene állnia, augusztus elején pedig már bizony rajtol a bajnokság is.

A helyzet rém egyszerű: korábban a város állta a cechet, finanszírozta a csapatot, ám erre a továbbiakban nincs lehetőség. Sem direkt módon, sem „kiskapuzással”. Ez a csatorna teljesen eltömődött, más megoldást kell keresni.

Illetve: kellett volna. Már rég meg kellett volna találni azt a konstrukciót, azokat az embereket, amelynek, illetve akiknek köszönhetően működtetni lehet a klubot. Ami örömteli, hogy az utóbbi hetekben végre tényleg megmozdult valami, látszik, hogy sokan akarnak tenni azért, hogy a PMFC egyrészt megmeneküljön, másrészt mihamarabb visszakerüljön a méltó helyére, a profi futball vérkeringésébe.

A korábbi ügyvezető, Rabi Csaba időt és energiát nem kímélve igyekszik megmozgatni és kézben tartani azokat a szálakat, amelyek célba juttathatnák a csapatot. Olyan tulajdonosi kört kellene összehozni, amely képes lenne biztosítani a klub működtetéséhez szükséges anyagi hátteret – miután közel kétszáz millió forintról beszélünk, ezt persze azért nem olyan egyszerű megvalósítani. Információink szerint van erre esély, s kimondhatjuk, ez jelenthetné hosszabb távon is a megnyugtató megoldást a labdarúgócsapat számára.

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy mindez nem valósul meg – többek között az idő rövidsége miatt sem. Ez esetben, információink szerint, maradna az eddigi felállás, vagyis a PSN Zrt. működtetné, vinné tovább a PMFC-t (hogy miből, az továbbra is nagyon jó kérdés). Csak jóval szolidabb körülmények, kondíciók mellett, s nyilván szolidabb célokkal: biztosan nem a bajnoki címért küzdhetnének a piros-feketék az előttünk álló NB III.-as szezonban. Miután több idő nincs a hezitálásra, dönteni kell, a hírek szerint a napokban kiderül, hogy mi lesz a PMFC további sorsa.

A huszonnegyedik órában vagyunk

– Aggódom a klubért, azt gondolom, a huszonnegyedik órában vagyunk – válaszolta lapunknak Sólyom Csaba, a PMFC kapusa, amikor arról faggattuk, játékosként miként látja a csapat jelenlegi helyzetét.

– Úgy tudjuk, csütörtökön kapunk tájékoztatást arról, hogyan tovább. A városban rengeteg pletyka kering, nagyon remélem, hogy a többségének nincs valóságtartalma.

A játékosok nagyon várják már, hogy eldőljön, mi lesz a csapat sorsa, mire lehet számítani a következő szezonban, milyen célokért küzd majd a PMFC. A szerződések a hónap végéig szólnak, s a többség egyelőre kitart, néhány futballistáról azonban már lehet tudni, hogy biztosan nem marad, inkább más csapatot választ magának. (Friss hír: Nagy József például a Nyíregyháza játékosa lett.)

– Ez egy szerethető csapat, látszott az idény során is, hiszen sokan kijöttek a meccseinkre. Három éve megmentették, most nagy kár lenne érte… – tette hozzá Sólyom.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló

 

Be the first to comment

Leave a Reply