7200 km felesleges utazás vár az NB3 Közép csoportjának mezőnyére


Az MLSZ a napokban végre elkészítette az NB3 csoportjainak beosztását. Sokan meglepődve láttuk, hogy az újonc Körösladány a Közép csoportba kapott besorolást, miközben a Cegléd pl. a Keleti csoportba került.

Egyik olvasónk, Balog Péter készített egy táblázatot arra vonatkozóan, hogy mi történne, ha megcserélnénk egymással a két együttest.

Az adatok csak odaútra vonatkoznak:

Ha megcserélnénk a két együttest, akkor 3.600-al kevesebbet, 45.624 km helyett csupán 42.022 km-t kellene utaznia a Közép csoport csapatainak, de ugye vissza is kell majd valahogy jönni, így nagyjából 7.200 km lenne a megtakarítás. Csak érzékeltetésül: Budapesttől 7.200 km-re van pl. Afrika déli része.

A Keleti csoport tekintetében nem történt ilyen kalkuláció, de nyilván ott is jelentős lenne a megtakarítás!

A csapatok ugyan támogatásban részesülnek az MLSZ-től, amely bőven fedezi az utazási költségeket, de valahol és valakinek a többletet ki kell fizetnie, ezt közvetve az adófizető állampolgárok fogják.

A besorolás leginkább az újonc Körösladány csapatát sújta, amelynek így hogy a Keleti helyett a Közép csoportba sorolták be, hozzávetőlegesen 1.658 kilométerrel kell majd többet furikáznia. Ők hiába kérték az MLSZ-től hogy a Keleti csoportban legyenek….

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply