405 ezer forint készpénzt adtak át a bicskeiek a tűzkár károsultjainak


Forrás: https://2060.blog.hu/

Nem először bizonyította a BTC-Család, hogy nem csak a foci- és kézilabdapályák mentén van helyén a szíve! Nemrégiben egy békés megyei daganatos beteg labdarúgónak gyűjtöttek, a hétvégén pedig, értesülve a szörnyű Kossuth utcai tűzesetről, rögtön akcióba is lépett a Bicske Tigers szurkolói csoport. Már vasárnap reggel elindult a gyűjtés Kiss Csaba vezérszurkoló kezdeményezésére a nemes célért, hiszen ahogy a mondás tartja: kétszer ad, ki gyorsan ad! Rengetegen, pontosabban 67-en (köztük utánpótlás korú sportolók is!) gondolták úgy, hogy azonnal segíteniük kell. Alig több mint 2 nap alatt  nem kevesebb, mint 405 ezer forint gyűlt össze, amit a Bozsányi- és a Kiss-család között fele-fele arányban osztottak el a szervezők, családonként 202.500,- Ft gyorssegélyhez juttatva őket. Ráadásként Bozsányi néni a tűzbe veszett kerékpárja helyett egy másikat kapott Adravecz Attilának és feleségének köszönhetően. 

A kezdeményezéshez természetesen gyorsan csatlakoztak a szurkolókon kívül a játékosok, edzők, klubvezetők, elnökségi tagok, sőt a város polgármestere illetve alpolgármestere is, csak a mai napon Tessely Zoltán elnök továbbá a Bicskei Torna Club Egyesület egyaránt 50.000,- Ft-tal járult hozzá a gyűjtéshez. Tették ezt melldöngetés nélkül és – higgye el a Kedves Olvasó – politikamentesen! Egy cél vezérelte a város egyik legerősebb és legdinamikusabban fejlődő közösségét: gyorsan segíteni a rászorulóknak. Kedden este pedig elsőként érkezve átadták a készpénz  adományt egy kiadós beszélgetés keretében, amin a szurkolói csoportot Kiss Csaba, Nagy Attila és Salamon Zsuzsánna, a Bicskei Torna Clubot pedig Komjáthy Péter klubigazgató képviselte.

Bizony egy-két könnycsepp is legördült az arcokon, de a lényeg, hogy a helyreállítás előkészítése zökkenőmentesebben tud elindulni. Mint megtudtuk a családoktól, nem is annyira élelemre és ruhaneműre van szükségük a sokmilliós károk elszenvedése után a családoknak, hanem elsősorban építőanyagra. Szerencsére kétkezi munkafelajánlásuk is van már. Előbb-utóbb a szükséglakás is elkél Kisséknek, mert az önetlen szomszédi segítség ellenére (Pataki Juditnál laknak átmenetileg) körülményeik megkívánják mindezt. Abban minden résztvevő egyetértett, hogy a Jóisten megóvott mindenkit azon az éjjelen és emberéletben szerencsére nem esett kár. Köszönet a gyűjtés minden résztvevőjének és a holnapi napon közöljük mindkét család bankszámlaszámát, amelyre további adományokat lehet teljesíteni, hiszen messze még a helyreállítás vége…

Be the first to comment

Leave a Reply