Vizsgálja az önkormányzat, hogyan segíthetné a megtáltosodott PMFC-t

Lapszemle: Forrás: Pécsi STOP


Fotó: www.pmfc.hu

A pécsi városvezetés nagyon örül a PMFC sikereinek, de egyelőre még vizsgálják azt, hogy miképp tudnának segíteni a csapatnak, ha az feljut az NB II-be. Hogy a városi sportkoncepció PMFC-pályára vonatkozó részével mi lesz, azt egyelőre nem tudni. Mint ismert, áprilisban számoltunk be arról, hogy megjelent a pécsi – akkor még fideszes többségű – önkormányzat öt évre szóló pécsi sportkoncepciója, amelynek egyik eleme az volt, hogy a Stadion utcában található PMFC-pálya helyébe egy “sportszigetet” alakítanak ki. 

Az elképzelések szerint a területen mászófalat építhetnek, de felmerült, hogy sportlövészet, műanyag sípálya, sportpályák, kétezer fős lelátó, multifunkciós csarnok is odakerül még (az elképzelésről bővebben ebben a cikkben írtunk). 
A PMFC jelenleg az NB III-ban rúgja a bőrt, méghozzá a tabella elején áll a csapat, eddigi 16 meccséből 13-at megnyert, kettőt döntetlenre hozott ki, egyet veszített csak el. Ha a lendület a továbbiakban is hasonlóan jó lesz, úgy akár az idény végén a csapat fölkerülhet az NB II-be is. 

A PMFC-pályára tervezett “sportsziget” és a csapat jó eredményei miatt a Pécsi STOP megkereste a pécsi önkormányzatot, hogy  tervezik-e a korábban elfogadott sportkoncepciónak a PMFC-pályára vonatkozó részeit átgondolni. Arra is rákérdeztünk, hogy egy esetleges NB II-be kerülés esetén az önkormányzat hogyan tudna segíteni a csapatnak.

Az önkormányzattól a következő választ kaptuk:

“A Munkás menetelését a város örömmel követi, az önkormányzat vizsgálja, hogy ha és amennyiben feljut a csapat az NB2-be, azt milyen feltételek mellett tudja megvalósítani. Azt  azonban látni kell, hogy jelenleg előkészítés alatt semmilyen beruházás nincs, amely alapján 2020 őszétől rendelkezésre állna egy az MLSZ-előírások szerinti stadion. Ezekkel kapcsolatos előkészítés egyelőre nem történt. A klub működtetője a PSN Zrt., az ő feladata lesz a keretfeltételek meghatározása.”

Be the first to comment

Leave a Reply