Szombaton már a 8 közé jutás a tét a Magyar Kupában. Még 3 NB3-as csapat versenyben van

 

 

Bár márciusig még közel három hét van hátra, szombaton már elkezdődik a futballtavasz. Hiszen ha az időjárás és a pályaviszonyok is megengedik, akkor nyolc mérkőzésre kerül majd sor a Magyar Kupában. A Szentlőrinc SE, az Érdi VSE és a Budafoki MTE révén három NB3-as együttes képviselteti magát a nívós mezőnyben. Fontos tudni, hogy ezúttal már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, a visszavágókat március 1-én rendezik.

 

2017. 02.11. 14:00 óra

ZTE – Újpest FC

Aqvital Csákvár – Swietelsky-Sopron VSE

Érdi VSE – Budafoki MTE

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr

Dorogi FC – Vasas FC

2017.02.11. 18:00 óra

Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd

2017. 02.14. 14:00 óra, Albertirsa

Ceglédi VSE – DVTK

Szentlőrinc SE – Szolnoki MÁV FC

 

Az Érdi VSE weboldalának beszámolója szerint labdarúgó csapatuk kedden a Fejér megyei első osztály negyedik helyén álló Martonvásár vendégeként játszott nem nyilvános felkészülési mérkőzést, melyet Limperger Zsolt együttese 5–1-re megnyert.

Az érdiek már a hétvégi, Budafoki MTE elleni Magyar Kupa-meccsre készültek, ám újabb belső védőjüknek kell kihagynia a hétvégi mérkőzést, hiszen az eltiltás miatt biztosan kimaradó Bozsoki Imre és a sérült Ebedli Zoltán mellett a szélen és belső védőként, valamint a középpályán is bevethető Honti Attila is megsérült. Bozsoki a Magyar Kupában és a bajnokságban is négy-négy meccses eltiltást kapott, míg Ebedli Zoltán és Honti Attila felépülése is közel egy hónapot vesz igénybe.

Jó hír viszont az Érdi VSE szempontjából, hogy Kónya Benjámin és Balázsovics Máté is felépült sérüléséből.

 

az-erdi-palya.jpgSzombaton még így nézett ki az érdiek pályája. Fotó: www.érdi-vse.hu

 

A Budafoki MTE elleni párharc első mérkőzésére az Ercsi úti Sporttelepen kerülne sor, de a centerpálya nincs megfelelő állapotban, a műfüvesre pedig hiába van meg a licensz, ott a versenykiírás értelmében nem lehet megrendezni a találkozót.

„Úgy készülünk, hogy lejátsszuk a meccset. Szombaton jönni fognak a játékvezetők és ők eldöntik, hogy a pálya játékra alkalmas-e. Amennyiben alkalmasnak ítélik, úgy lejátsszuk a meccset, viszont ha nem, akkor az információm szerint jövő szerdán kerül sor a mérkőzésre” – tájékoztatott Limperger Zsolt.

Szentlőrincen is futballáz van. Az egyesület honlapja egy 11 évvel ezelőtti mérkőzést elevenített fel amikor az NB I-es Diósgyőrt kiejtették a Magyar Kupából. A szentlőrinci fiúk, akkor hatalmas örömet szereztek szurkolóiknak azzal, hogy óriási lelkesedéssel, és bátor támadójátékkal kétszer is egyenlítettek, és kiharcolták a hosszabbítást, majd végül büntetőrúgásokkal továbbjutottak a legjobb 16 közé, ahol végül a szintén NB I-es PMFC búcsúztatta a lőrincieket 2-1-es összesítéssel.. 
Az élet pikantériája, hogy 11 évvel ezelőtt a Diósgyőr ellen, és most a Celldömölk ellen is a 88. percben esett a sorsfordító gól, amivel bemasírozhattak akkor és most is a legjobb 16 közé. A Szentlőrinc története során másodszor – 3 Megyei I-es csapatot kiütve – jutott be a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

 
Fenyvesi Olivér (a Szentlőrinc SE védője, a tavalyi Mislenyi kupamenetelés részese):

Képesnek tartom a csapatot arra, hogy történelmet írjon és bekerüljön a legjobb 8 közé a Magyar Kupában. Sikeres felkészülésen vagyunk túl, ezt az eredményeink is igazolják. Erősödtünk a télen, kialakult egy egészséges rivalizáció a csapaton belül, hiszen most már minden posztra van legalább két azonos képességű labdarúgó. A siker kulcsa a "fej" lehet. Tapasztalatból mondhatom, hogy az osztálykülönbséget a pályán könnyen el lehet tüntetni akaraterővel, fegyelemmel és pozitív hozzáállással, ahogy korábban sikerült a Kozármislennyel (Siófok, Puskás Akadémia, DVTK, Budapest Honvéd) vagy Kaposvár II-vel (Gyírmót, ZTE, Újpest), úgy most is sikerülhet a Szentlőrinccel. Akaraterővel jól állunk hiszen a Körmend ellen egy nagy hajrának köszönhetően fordítani tudtunk, illetve a Celldömölk ellen egy hosszú sorozatterhelés közepén az utolsó percekig küzdve győztünk. Biztos vagyok benne, hogy Turi Zsolttal egy fegyelmezett, de bátor támadó futballt fogunk játszani, amivel meglephetjük hazai pályán a Szolnokot. Idegenben pedig a pozitív körülményeket kell a javunkra fordítani, egy gyönyörű, új stadionban léphetünk pályára, ahol igazi profi labdarúgónak érezhetjük majd magunkat és élmény lesz futballozni.