Magyar Kupa 5. forduló, a legjobb négy közé jutásért, 1. mérkőzések

magyar-kupa.png

 

 

2016.02.09. (kedd) 18:00 óra, Nyíregyháza

 m4.png

Nyíregyháza Spartacus FC – DVSC-TEVA 

 

A Nyíregyháza tíznapos törökországi edzőtáborral készült a tavaszi szezonra. A téli szünetben Harsányi Zoltán, Szécsi Márk és Szalai Vilmos érkezésével tovább erősödött a játékoskeret. Bár papíron jelenleg kétosztálynyi különbség van a Nyíregyháza és a Debrecen között, a valóságban közel sincs így, s egyáltalán nem lefutott a továbbjutás kérdése. A nyírségi együttes lelkes szurkolói előtt, hazai pályán minden bizonnyal képes a döntetlen körüli eredmény elérésére.

 

 

2016.02.10. (szerda) 18:00 óra, Békéscsaba

Békéscsaba 1912 Előre  – HR-RENT Kozármisleny

 

A Baranya megyei együttesnek egyáltalán nincs veszíteni valója. Akármi is lesz a párharc végkimenetele, ők már most elmondhatják azt, hogy történelmet írtak, hiszen az egyesület megalakulása óta még soha nem sikerült bejutniuk a kupában a legjobb nyolc közé. Hallatlan nagy bravúrt hajtottak végre a Siófok, a Puskás Akadémia, a DVTK, majd a Bp. Honvéd kiejtésével. Bár a csapat talán legjobb játékosa Wittrédi Dávid a télen Zalaegerszegre igazolt, de így is erősek, s nem lenne meglepő, ha egy újabb élvonalbeli együttes skalpját is begyűjtenék.

 

 

2016.02.10. (szerda) 18:00 óra, Szusza Ferenc Stadion

Újpest FC – Termálfürdő Tiszaújváros

 

A három harmadosztályú együttes közül, vélhetőleg a tiszaújvárosiak továbbjutására van a legkisebb esély. A játékosoknak minden bizonnyal életre szóló élmény lesz a Szusza Ferenc Stadionban játszani, ahová elkísérik őket leglelkesebb szurkolóik. Az egyesület ugyanis busz utat szervezett a találkozóra.

 

 

2016.02.10. (szerda) 18:00 óra, Groupama Aréna

m4.png

Ferencvárosi TC – Videoton FC

 

 

A visszavágókat 2016.03.02-án (szerdán) tartják