Ha feljebb lépsz megjárod? Edzőváltás a Kozármislenynél is

 

 

nemeth-zsolt.png

A HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata a tavalyi évben csodaszámba menő teljesítménnyel hívta fel magára a labdarúgó közvélemény figyelmét, amikor a Magyar Kupában 3 NB I-es csapatot is búcsúztatva a legjobb 8 közé jutott. Emellett pedig hatalmas fölénnyel, utcahosszal – 18 pont előnnyel – nyerte meg az NB III Közép csoportot. 32 mérkőzésből 25-ször nyert, 6 döntetlen mellett 1 vereséget szenvedett és 81 rúgott gól ellenében csak 15-ször vették be ellenfelei a mislenyi kaput.

A csapat vezetőedzőjét Németh Zsoltnak hívták, aki ezzel a teljesítménnyel beírta magát a klub történetének egyik legfényesebb lapjára.

A tréner korábbi megye II-es és U19-es NB II-es bajnoki címei után 2013 őszén megbízott vezetőedzőként két mérkőzésen irányította az NB II-es Kozármisleny csapatát, majd tavasszal másodedző volt Eduardo Almeida mellett.

2015 nyarán nagyon nehéz helyzetben kapott vezetőedzői megbízatást egy teljesen új, szinte felnőtt meccset alig játszott fiatalokból kellett csapatot szerveznie immár az NB III-as bajnokságra, de minden nehézség ellenére parádés őszt produkált, hiszen egy erős, bajnokesélyes Vác mögött 2. helyen telelt, majd tavasszal végig versenyben volt a feljutásért.

Tavaly nyáron a stadion építés miatt és a rengeteg probléma (későn összeálló keret, otthontalanság) ellenére is jól indult az őszi szezon, de a bajnokság felétől már nem szerepelt annyira jól a csapat és az ősz végére visszacsúszott a 16. helyre.

Feleki Attila klubtulajdonos az alábbiakat közölte: Zsolt a Klubunk történetének egyik leglojálisabb személye, akinek számos sikert köszönhetünk, és akinek a munkája, elhivatottsága révén rengeteget tapsoltunk, büszkék voltunk az aktuális csapatainkra, holott nagyon sokszor nem éppen ideális körülmények között kellett a munkát végeznie. Nem kérdés, hogy minden klub ilyen személyeket keres maga mellé. Ezért is döntöttünk közösen úgy, hogy a jelen helyzetben hasznos egy új impulzus, más személyek bevonása, ezért  ő most oldalra lép, és nem mint edző fogja segíteni a Klubot. A munkájára természetesen hosszútávon számítunk a továbbiakban is.

www.kozarmislenyfc.hu

 

 

Az elmúlt bajnokság végén hét csapat került fel a harmadosztályból az NB2-be. Az azóta eltelt alig több mint félév alatt öt együttesnél különböző okok miatt edzőváltás történt (Fogarasi Zoltán, Cigánd; Varga Attila, Cegléd; Mátyus János, Nyíregyháza; Tóth Ákos, SZEOL; Németh Zsolt, Kozármisleny FC).

Csapataik sikere után tavaly nyáron mindannyian sorra fogadták a gratulációkat a szakvezetőktől és szurkolóktól. Tény, hogy óriási a szakadék az NB2 és az NB3 között, amelynek feloldása elsősorban pénzkérdés. Biztos vagyok benne, hogy az eltelt hónapok alatt ők mindannyian ugyanolyan kiváló edzők maradtak, s remélem, hogy még sok alkalmuk kínálkozik majd arra, hogy bizonyítsák ezt.

A fentiek tükrében mindenesetre nem lepődnék meg, ha némely mostani NB3-as csapat vezetőedzője elgondolkodna azon, hogy érdemes-e feljuttatnia csapatát a másodosztályba.

Szécsi József