Felkészülési mérkőzés: Békéscsaba 1912 Előre II. – Várfürdő-Gyulai Termál FC 3-0 (1-0)

 

bekescsaba-ii.jpg

 

Felkészülési mérkőzés

Időpont: 2016. január 17. (kedd) 18:20 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (műfüves pálya)

 

Békéscsaba 1912 Előre II. – Várfürdő-Gyulai Termál FC
3-0 (1-0)

Játékvezetők: Hanyecz Bence, Barta Tibor, Rakonczás Zsolt

 

Békéscsaba: Baráth Bence, Vozár Dávid, Láza Dévald, Kmetykó Kevin, Zahorán Balázs, Kun László, Mácsai László, Tóth Gergő, Birtalan Botond, Konyecsni Zoltán, Molnár Róbert. Cserék: Kovács Ferenc, Makócs Marcell. Vezetőedző: Szenti Zoltán.

Gyula: Harman József, Juhász Norbert, Paulik , Szántó Mihály, Bogdán Erik, Sipos Krisztián, Buza Dávid, Tövisháti Mihály, Okos István, Balogh Milán, Gábor-Lukács. Cserék: Krnács Richárd, Jimoh Dániel, Huszár Gergő, Katona György, Juhász Sándor, Nagy Gergő, Styecz Milán.
Vezetőedző: Oláh Ferenc.

Gólszerzők: Birtalan Botond (45. perc), Tóth Gergő (72. perc), Makócs Marcell (84. perc).

Tempós, meglepően virtuóz mérkőzésen, meggyőző fölénnyel nyerte meg a Békéscsaba második csapata, a 2017-es év első felkészülési mérkőzését a Termál FC ellen.

A mínusz három fokos hideg ellenére mintegy 50-en látogattak ki a Kórház utcai műfüves pályára, ahol a kiírt kezdési időponttól eltérően 10 perccel korábban kezdődött a meccs. Az első félidő jó részében nem forogtak veszélyben a kapuk, de a nagy kedvvel játszó Kun László és Konyecsni Zoltán többször is zavart keltett a vendég védelemben. Egészen biztosan az időjárás is közrejátszott, de mindkét fél meglepően jó iramot diktált és izgalmas, fordulatos, jó mérkőzés kerekedett. Az első játékrész végén aztán eredménnyel zárult a hazaiak erőfeszítése, hiszen egy jól eltalált sarokrúgás után Birtalan bólintott Harman kapus hálójába: 1-0.

A második félidőre Oláh Ferenc gyakorlatilag sort cserélt, mivel az összes próbázót szerette volna játék közben is látni. Szenti Zoltánék viszont ott folytatták, ahol abbahagyták – hiszen a 72. percben egy mintaszerű kiugratás után Tóth Gergő helyezett a gyulai kapuba: 2-0. Nem állt meg a csabai gyors, hiszen Zahorán és Kmetykó is rendesen odatette magát. Konyecsninek a mai napon nem akart összejönni a gólt, többször is centiken múlott az üdvösség. A 84. percben aztán pontot tettek a Lilák a mérkőzésre, csereként beállt Malkócs Marcell, mintegy hat méterről higgadtan helyezett a gyulai portás mellett a kapuba – beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

Szenti Zoltán: – Megmondom őszintén, hogy a felkészülés ezen szakaszában nem vártuk ezt a meglepően jó futballt – különösen úgy, hogy nem nagyon volt cserelehetőségem – tekintettel arra, hogy holnap Szolnokon játszik az első csapat, így nem kaptam visszajátszót. Úgy néz ki, hogy a fiatalok kezdenek felnőni a feladathoz. A héten még lesz egy mérkőzésünk, pénteken a Méhkerék csapatát fogadjuk és remélem, hogy azok a srácok akik visszajöttek az ifiből és azok is, akik már nálam voltak megtalálják a helyüket. Bízom benne, hogy az első csapattól is rendszeresen számíthatok majd segítségre, ezáltal meg tudjuk majd valósítani, hogy legyen NB3-as csapatunk jövőre is.

Oláh Ferenc: – Sok próbázónk van – azért is cseréltünk kilencszer, hogy mindenkit megnézhessek, gyakorlatilag két külön sor játszott. Az első félidő teljesítményével elégedett is voltam, a második játékrészben mutatott játékkal azonban nem. Nyilván tapasztalatszerzés ilyenkor a legfőbb cél, hiszen jó egy hét munka áll még csak mögöttünk. Számomra is sok minden újdonság, meg kell ismernem mindenkit. Csalódás, hogy kikaptunk – de ebből még túl sok következtetést nem lehet levonni. A keretünk még közel sem végleges – lesz olyan próbázó, akinek megköszönjük a részvételt, de olyan is, akit megpróbálunk marasztalni. Szeretnénk még igazolni, de nagyon nehéz télen potenciális jelöltet találni, viszont bízom magunkban, mert hosszú még az átigazolási időszak.

www.1912elore.hu