Elkezdte a Kazincbarcikai BSC

 

kazincbarcikai-bsc.jpg

Fotó: www.kbsc.hu

 

Néhány hetes szünet után január 9-én megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a KBSC, amely az őszi fordulók után magabiztosan vezeti az NB III-as pontvadászat keleti csoportját. Nagy változás nem várható a csapat játékoskeretében, az viszont már biztos, hogy hárman távoznak az őszi gárdából, helyükre pedig újakat igazol a klub.

koleszar-gyorgy-kazincbarcika.jpgKoleszár György szakmai igazgató napi egy gyakorlást vezényelt csapatának, leszámítva azokat a napokat, amikor teremben gyakorolnak a kék-sárgák. A szakmai vezetőt elsősorban az őszi eredmények ismeretében megnövekedett elvárásokról faggattuk:

 

 

„Amikor a nyáron a klub vezetői felkérték Kádár Zsolt klubigazgatót, hogy az általa összeállított stábbal szerezzen másodosztályú tagságot az egyesületnek, akkor három évben állapodtak meg. Ezért voltunk, lehettünk kicsit bátrabbak a nyári átigazolási szezonban. Valóban nagy volt a jövés-menés a csapat háza táján, hiszen az előző szezonból mindössze hatan maradtak, emellett tizenöt új játékost szerződtetett a vezetés. Az eredményeket látva talán kijelenthető, hogy nagyon nem nyúltunk mellé. Bár három évről szólt a megállapodás, senki nem lenne szomorú a klubnál, ha az őszi szezonban elért helyezést sikerülne megőrizni a tavaszi etap végére” – fogalmazott Koleszár György.

Abban sokan egyetértenek, hogy a fiatal, jó mentalitású, akadémián nevelkedett labdarúgók ősszel igazi csapattá értek; ennek a csapategységnek a megőrzése lehet a legfontosabb feladat.

„Természetesen szeretnénk igazolni, és távozók is vannak a téli szünetben. Olyan játékosokban gondolkodunk, akik képesek a csapatba illeszkedni, szakmailag és emberileg is erősítést jelentenek. Az már biztos, hogy távozik csapatunktól és más klubnál folytatja Varga Bence, Turcsik Tamás és Odrobéna Péter. Ők már nem is gyakorolnak a többiekkel, akik napközben délelőtt tíz órától – amennyiben az időjárás engedi – a nagy műfüves pályán, hetente kétszer, pedig  a Don Bosco Sportcsarnokban készülnek a tavaszi szezonra. Jó hír, hogy a csapattal edz Illés Gábor, aki még tavasszal szenvedett súlyos sérülést, és a hosszú rehabilitációs időszak után csatlakozott a felkészülést végző kerethez.” – nyilatkozta Kádár Zsolt sportigazgató.

A klubvezetés több játékossal áll tárgyalásban; már biztosan Kazincbarcikán folytatja a volt kisvárdai Kardos Norbert, azonban rajta kívül biztosan lesznek még érkezők – tájékoztatott  a klubvezető.

 

 

 

A KBSC tervezett felkészülési mérkőzései:

Január 18. 11.30 KBSC – DVTK II.

Január 21. 10.00 KBSC -Bánhorváti

Február 1. 18.00 KBSC – Tiszaújváros

Február 4. 11.00 KBSC – Tállya

Február 11. 11.00 KBSC – Balassagyarmat

Idegenbeli mérkőzések:

Január 25. 12.00 Balassagyarmat – KBSC

Január 28. 11.00 Nyíregyháza – KBSC

 

A nagypályás mérkőzéseken kívül a KBSC a Borosi Kupa kazincbarcikai selejtezőjében is indul (január 28-29), és természetesen – továbbjutás esetén – a döntőben is részt vesz; ez utóbbi február első hétvégéjén lesz Miskolcon.